Biodling och andelsbiodling.


Hej.

Vad trevligt att det blev så stor uppslutning till att köpa andelar i vår biodling. Först, lite om oss själva och vår verksamhet, Vi är ett par som förra året köpte en liten gård (Lilla koppetorp) utanför Gårdeby mitt emellan Söder-, Norr-, Linköping och har sedan dess börjat att odla grönsaker till försäljning i liten skala, vi provade under sommaren 2020 att ha prenumeranter som fick 10 grönsakskassar varannan vecka under sommaren, nu vill vi utöka andelsjordbruket samt att också börja med en andelsbiodling.


Jag, David har bedrivit biodling i drygt 20 år i olika omfattningar, försäljning har skett framförallt genom marknader, gårdsbutiker samt släkt och vänner som har ställt fram vår honung på sina jobb för att sälja. Det här året har försäljningen försvårats på grund av Covid och efterföljande inställda marknader och jobb hemifrån. Därför har vi beslutat att försöka att förändra och förbättra vår honungsförsäljning och sättet vi bedriver biodlingen.


Upplägget, ni förskottsbetalar med betlningsalternativ nedan och får kvittens samt andelsbevis som är giltigt vid betalning, en andel ger rätt till 10% av honungen ifrån ett bisamhälle i en andelsbigård – vi skördar honung från hela bigården och räknar ut ett snitt vilket andelsägarna får dela på. Vi kommer att göra vårt bästa för att bina ska må bra och producera så mycket som möjligt. Vi sätter också dit ett extra samhälle om något skulle gå bort av någon konstig anledning.


Vad man vill ha ut av att vara andelsägare är väldigt olika, vissa vill vara med att bidra till att stödja till exempel lokalproducerat och biologisk mångfald. Andra vill lära sig mer om bin och biodling, eller så vill man bara ha honung på sin frukostmacka.

Vi ska göra vårt bästa för att tillfredsställa era önskemål. Vi tänkte ha 4 nyhetsbrev, göra videoklipp där vi går igenom ert eget samhälle där ni antingen på distans eller på plats (beroende på rådande direktiv om Covid), kommer att kunna ställa frågor och styra biodlaren.


Vi är i planeringsstadiet att hålla en biodlingskurs nästa år, denna kommer till största delen vara på distans och skall vara individanpassad i den mån man är intresserad av att ha ett par bisamhällen eller om man vill ha 5000 samhällen. Denna kurs kommer ni som andelsbiodlare få vidare information om.


Om andelen är en present och mottagaren skulle vilja byta mot något annat så går det bra att omvandla andelen till ett presentkort där våra övriga produkter kan köpas.

Om ni är boende runt Söderköpings kommun och har möjlighet att åka och hämta grönsaker här eller i anslutning till Reko-utlämningen i Söderköping finns det möjlighet att teckna en andel som grönsaksprenumerant.

Som andelsbiodlare får ni 10% rabatt på våra övriga varor från Lilla Koppetorp.


Är ni på ?


Ha det gott och lycka till med biodlingen!
David och Hanna på Lilla koppetorp


Ni får andelsbeviset på mail, önskar ni skickat per post på lite finare papper ställt på någon annan tex. om det skall vara present kostar det 32:- per försändelse (om man beställer flera andelsbevis kostar det endast 32:- för alla tillsammans)


Betalningsalternativ:

Ange namn och ort i meddelande

500:- till swish 1230904599

eller bg: 5271-6248

samt skicka ett mail till david@engstad.se och uppge betalningsmetod och vad ni skrev som meddelande.

avtalet och andelsbeviset börjar gälla vid betalning.

Avtal och köpvillkor andelsbiodling


Andel i biodling ger rätt till 10% av skörden av ett samhälle i en "andelsbigård" med 10 samhällen per andelsbigård, honungen från samhällena i din andelsbigård delas upp mellan andelsägarna. Bisamhällen väljs ut på våren så bara starka och friska samhällen används i andelsbigården.


Leverans, varorna hämtas i första hand här på lilla koppetorp, andra hand i anslutning  till rekoutlämning i söderköping, linköping, norrköping och åtvidaberg.  Vi är ute och far ibland och bor ni långväga så brukar det gå att hitta något tillfälle att få det levererat. Annars kan honungen skickas per post där mottagaren betalar fraktpris.


Priser och ångerrätt Alla priser anges inklusive moms i SEK, det är 14 dagars ångerrätt från och med betalningen, i viss mån kan man byta biandelen mot presentkort på lilla koppetop där det finns förutom honung och bin massa grönsaker, salvor, linoljesåpa mm

Ångerrätten gäller inte vid:

  • Tryck- eller korrekturfel i trycksaker.
  • Förseglade produkter där förseglingen är bruten.
  • Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål.
  • Tjänster som har fullgjorts och där du har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.
  • Varor som snabbt kan försämras på grund av felaktig hantering eller förvaring, eller av förvaringstid (gäller exempelvis nyslungad honung).
  • Begränsad ångerrätt och andra villkor gäller för andelshonung/andelsbiodling/honungsandel.

 


Reklamation

Om en produkt är skadad när du får den så åtgärdar jag felet kostnadsfritt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning.
Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara.
Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts.

I första hand åtgärdar vi felet eller levererar en motsvarande produkt. Om detta inte är möjligt så återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande


konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer.
Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.


Ansvarsbegränsning

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkter du köpt av oss.
Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure), som arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.
Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.


Produktinformation

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende.


Integritetspolicy

Dina kunduppgifter sparas i upp till 24 månader efter att du lagt en beställning eller skapat ett konto. Kontakta david@engstad.se om du vill att dina uppgifter ska raderas tidigare. Vissa uppgifter kanske inte kan raderas av skatteskäl eller på grund av annan lagstiftning.

Dina kunduppgifter kan användas för marknadsföringsändamål gällande Lilla Koppetorps honung. Inga uppgifter delas med tredje part i marknadsföringssyfte.


Ändringar till de allmänna villkoren

Vi förbehåller oss rätten att när som helst göra ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

Lilla Koppetorp

Phone:    +46 (0) -730336316

Mail:      David@engstad.se

Address:  Lilla koppetorp, 58594 Linköping

Följ oss på facebook och instagram för uppdateringar @lillakoppetorp

eller kika in här på våran nybakade hemsida, vi är lantbrukare och inte webdesigners så håll till godo!